Vízitúrák

Vízitúrák

A cikolaszigeti ágrendszer, olyannyira rabul ejti az itt vízre szállókat, hogy négy-öt napos evezés után is biztosan maradnak felfedezésre váró folyóágak a térségben. A vízi „labirintus”, úgy szövi át a térképet, mintha pókháló volna. A Duna hullámterében egész napos vízitúrákra van lehetőség, pihentető, csendesebb és izgalmas folyószakaszokkal tarkítva az útvonalak sokszínűségét. A vízen járó vendég az őstermészettel eggyé válva ismerheti meg az itt őshonos növény- és állatvilágot, megőrizve annak eredeti, sértetlen állapotát.


Túraprogramok


Zátonyi-Duna túra I.

A sátorozóhelytől induló túránk áprilistól késő őszig ajánlott. Nagyon lassú folyású Duna-ág, amely biztonságos, nyugodt evezést biztosít a vízitúrázóknak. Kezdő evezősök, szemlélődők, természetfotósok részére ajánlott, és mindazoknak, akik a páratlanul csodálatos vízi világban szeretnék gyönyörködni. Kihagyhatatlan túraútvonal!
Időtartam: 5-6 óra (tetszés szerint, a táv felét megtéve, 2-3 óra)

Zátonyi-Duna túra II.

Doborgazszigetről induló túra, melynek végállomása a cikolaszigeti táborhelyünk (Nagyszigeti Sátorozóhely). Lassú folyású Duna-ág, melyen folyásirányban haladva gyönyörködhetünk a változatos környezetben. A túraútvonal mindhárom falurészen keresztülvezet. A vízről félúton kocsma is útba ejthető, ami egy csöppnyi felfrissülést biztosít.
Időtartam: 6-7 óra

Cikolaszigeti túra

A Duna hullámterében járjuk be a cikolaszigeti mellékágakat, megismerve számos cikolai szigetet. A változatos vízi környezet lehetőséget biztosít, hogy legnagyobb nyári forróságban, olyan ágakon evezzünk, ahol zöld lombozat nyújt hűsítő árnyékot a felhevült kenusoknak. Megtekintjük a Denkpáli- hallépcsőt, érdemes! Strandolás a hűsítő habokban.
Időtartam: 5-6 óra

Doborgazszigeti túra

Cikolaszigetről induló túránk során bejárjuk a feljebb lévő mellékágakat. A természeti értékekben gazdag táj, és az ősi Szigetközi állapotokat megidéző fűzesek és ártéri virágok társaságában érjük el a doborgazszigeti bukókat, zárásokat. A túra során sor kerül fürdőzésre, pihenésre, a Nagy-Duna megtekintésére. Hazaúton a kanyargó folyó visszarepít minket a cikolai kikötőbe. Kalandos túra!
Időtartam: 4-6 óra

Dunakiliti túra

Cikolaszigetről induló túránk során, bejárjuk a Dunakiliti felé vezető vízi ösvényt, megismerjük szigetvilágát. Az odafelé vezető út gyorsabb szakaszai igénybe veszik a túrázókat, de a zárásoknál megpihenve újra és újra erőt meríthetünk a további megpróbáltatásokhoz. A véghajrában már látszanak a dunakiliti duzzasztómű monstrumai. Hosszabb pihenő, büfé, röplabdázás, duzzasztó bejárása… Hazafelé gyorsabb folyású ágakon suhanunk a célállomásig, Cikolaszigetre.
Időtartam: 6-7 óra

 

A túrákat helyi, szakképzett túravezetők vezetik!